Att besöka Sverige och Dalarna utan att besöka Tällberg, är som att vara på ett bröllop utan att se bruden. Tällberg är en by i norra delen av Leksands kommun vid Siljans sydöstra strand. Här finns möjligheten att skapa ett riktigt dalabröllop med allt som hör till. Med totalt 8 hotell (!) som alla erbjuder sina egna bröllopspaket och samtliga med utsikt över Siljan - kan ert bröllop i Tällberg inte bli mer rätt!

Min rekommendation är att gästerna anländer redan dagen innan för att hinna uppleva denna otroligt vackra plats, besöka utsiktsplatsen, de små butikerna och avnjuta en fika i någon av kaffestugorna. När det kommer till dalatraditioner kanske ni främst tänker på midsommar, folkdräkter och fioler. Men Tällberg erbjuder mer än så! 

Varje hotell har sina egna traditioner och på menyerna hittar ni förstklassig mat som finns omnämnda i White Guide. Åkerblads Hotell & Gästgiveri samt Tällbergsgården är två av dessa. De förstnämnda har även en egen spa-avdelning för er som vill slappna av och skämma bort er lite extra. Övriga hotell som finns i Tällberg är Villa Långbers, Klockargården, Quality Hotel Dalecarlia, Hotell Siljanstrand Tällberg, First Hotel Tällberg, och Green Hotel. 

Tällberg, Leksand

Sandra och Viktor
12 augusti 2017.